BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

Véradás

A Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakközépiskolája és Szakiskolája tanárai, tanulói rendszeres véradóknak számítanak. A következetes felvilágosító és szervező munka eredményeként tanulóink többsége megérti e nemes feladat szükségességét. Az emberi vérre bármikor bármelyikünknek, vagy közvetlen hozzátartozóinknak, ismerőseinknek szüksége lehet. A természetes vér semmivel nem pótolható, ezért kötelességünk embertársainkon segíteni. Tanulóink ezt megértve rendszeresen adnak vért, ezzel a humánus tettel szolgálva a rászoruló embertársainkat.

A Miskolci Területi Vérellátó Állomás ebben a tanévben, első alkalommal, a fenti napon kihelyezett véradást szervezett iskolánkban. Ezzel kívánja megkönnyíteni dolgozóinknak, tanulóinknak a véradást, hogy minél kevesebb időkiesést, fáradságot okozzanak. A szükséges eszközöket, berendezéseket az Állomás, a helyiséget az iskola biztosítja. A véradás helyszíne a könyvtári olvasóterem volt.

A véradást egy általános orvosi állapotfelmérés előzte meg, így mindenki egyben visszajelzést is kapott az egészségügyi állapotáról.

A véradás feltételei: az alsó korhatár a 18. életév betöltése, tünetmentes és gyógyszermentes egészségügyi állapot, eredeti TAJ kártya megléte és a vizsgálaton való megfelelősség. Az igazolt véradás természetesen az iskolai foglalkozásokról igazolt távollétnek tekintendő.

Ezen a napon a hagyományoknak megfelelően sokan, negyven öten adtak vért és kiemelkedően sok 27 fő volt az első véradók száma. Köszönjük pedagógusainknak, diákjainknak az önzetlen segítséget. A következő véradás a második félévben várható.

Tekintsék meg a képeket.                                                                                                     KI

Top