BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

TITLE

DESCRIPTION

A Határtalanul (HAT-17-02) Program támogatásával „Múzeumok nyomában” címmel közös projektet valósítottunk meg a székelyudvarhelyi testvériskolánkkal.

2017.10.19-én 33 diák, 3 kísérő tanárral, 6 napra utazott a székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskolába. A programok kapcsolódtak az Arany János emlékév színhelyeihez.

Múzeumokat látogattunk:

Debrecenben az Irodalmi Múzeumot,  Nagyszalontán a Csonkatoronyban az Emlékmúzeumot. Székelyudvarhelyen a  Haáz Sándor múzeumot, Farkaslakán a Tamási Áron Emlékházat, Marosvásárhelyen a Teleki Tékát és a Kultúr Palotát.  Segesváron a várat tekintjük meg. Csíksomlyón, Kézdivásárhelyen , Sepsiszentgyörgyön, Kolozsváron, Nagyváradon  múzeumait és a városok  értékeit láttuk.

2017.12.13-án szintén 33 diák és 3 kísérő Székelyudvarhelyről érkezett hozzánk 6 napra.

Megtekintették:

Debrecenben  az Irodalmi Múzeumot. Budapesten  a főváros nevezetességeit , a  Magyarság Házát, valamint a Petőfi Irodalmi Múzeumot.  Felvidékre kirándultunk,  Alsósztregova, Kassa, Monok múzeumait nevezetességeit látogattuk.

Iskolánk 50 éves jubileuma alkalmával rendezett  Nemzetközi Kós-Tusán az erdélyi csapatok is versengtek. A nagyszabású  jubileumi gála műsorunkat  a Művészetek Házában láthatták.

Továbbá közösen készítettük el azt a fából  faragott jubileumi tablót, amelyen a végzős osztályok fényképei szerepelnek. Tovább építettük  mindkét iskolában a Határtalanul Emlékparkot, amelyet 2016-ban kezdtünk el, újabb díszfák ültetésével gyarapítottuk.

A tartalmas és gazdag programok keretében, ismét tovább mélyítettük kapcsolatunkat az erdélyi honfitársainkkal. Jó hangulatú, baráti élményekkel gazdagodtak diákjaink.

 

Top