BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

Érettségi 2015

2015. május 04-én hétfőn több mint 200 helyszínen, magyar nyelv és irodalom írásbelikkel indultak az érettségi vizsgák iskolánkban. Országosan középszinten több mint 77 ezer diák, emelt szinten pedig több mint 3700 diák ad számot tudásáról. A Kósban 107 tanuló jelentkezett magyar nyelv és irodalom tantárgyból írásbeli érettségi vizsgára. A vizsga kezdő időpontjára valamennyi vizsgázó megjelent az intézményben.

A középszintű vizsga a szövegértési és a szövegalkotási feladatból áll, a diákoknak 4 órájuk van a megoldásra. Emelt szinten ez idő alatt három feladatlapot kell megoldani.

A szövegértési feladatban Grendel Lajos: A modern magyar irodalom története. Bevezetés című írásához kapcsolódó kérdésekre kellett válaszolniuk a diákoknak.

A szövegalkotási feladatrészben a vizsgázó három feladat megoldása közül egyet választhatott.

Érvelő fogalmazást lehetett írni „Az idő miénk” címmel.

Bodor Ádám: Állatkert című novelláját lehetett értelmezni.

Összehasonlító elemzést lehetett készíteni Tóth Árpád: Elégia egy rekettyebokorhoz és Jékely Zoltán: Az ég játékai című verseiről.

 

Május 5-én, kedden a Matematika I. hét feladatsorára 45 perc jutott, a Matematika II. tizennyolc feladatsorát pedig 135 perc alatt kellett a diákoknak megoldaniuk.

 

Az iskolánkban matematikából (113 fő), szerdán történelemből (109 fő), csütörtökön angolból (64 fő), pénteken németből (22 fő), 13-án biológiából (19 fő), 14-én földrajzból (6 fő), 15-én informatikából (11 fő), 18-án fizikából (3 fő), 19-én szakmai előkészítő tárgyakból (24 fő) 2-án francia nyelvből (9 fő) tesznek középszintű írásbeli érettségit tanulóink.

Mindenkinek sikeres vizsgaidőszakot kívánunk!

Tekintsék meg a magyar írásbeliről készített képeinket.

 

Miskolc, 2015.05.05.                                                                                    KI

Top