BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

Könyvtár pályázat

TIOP-1.2.3-11/1-2012-0418

2012-ben 5 482 360 Ft értékben pályázatot nyújtottunk be az iskolai könyvtár fejlesztésére, a könyvtár használatának korszerűsítésre. Akkor a pályázatunkat elfogadták, de a rendelkezésre álló keret kimerülése okán sikeres pályázatunk tartaléklistára került. 2015 nyarán a pályázat kiírója értesített arról, hogy lehetőségünk van a beadott pályázatuk megvalósítására. Megtörtént a szerződéskötés és a megnyert összeg leutalása.

A pályázat 2015. november 30-al lezárult. A pályázat eredményeként a könyvtárban és a könyvtári olvasóban felújítottuk az elektromos hálózatot, új korszerű világítótestek kerültek felszerelésre, a beszerzett számítógépekhez pedig csatlakozási lehetőségek lettek kiépítve.

A számítógépek beállításával lehetővé vált, hogy a könyvtárt használók az világhálón a legkorszerűbb ismeretek birtokába kerüljenek. Megteremettük a lehetőségét speciális eszközök beszerzésével, hogy a könyvtárat látás- és hallássérültek is látogathassák és használhassák. A könyvtár állományának biztonságos megőrzése érdekében bővítettük az iskolai videó megfigyelő rendszert további kamerák felszerelésével. Fejleszteni tudtuk az iskolai könyvtár állományát is, szótárakat, szakkönyveket, ismeretterjesztő kiadványokat vásároltunk a diákok és pedagógusok igényei szerint.

A pályázatban a könyvtári állomány-kezelő SZIRÉN programra 600 eFt, a Windows operációs rendszer fejlesztésére 140 eFt összeget nyertünk el.

Az informatikai rendszer fejlesztésére és egyéb elektronikus eszközökre 2 828 eFt összeget, az elektromos rendszer korszerűsítésére 1 020 eFt összeget kaptunk.

Összességében, a pályázat segítségével a könyvtárt a diákok és pedagógusok számára vonzóbbá, elérhetőbbé, korszerűbbé és használhatóbbá tudtuk átalakítani a kor elvárásainak megfelelően.

A könyvtár fejlesztéséről tekintsék meg a felvételeket.

 

  1. december Kocsis István

 

 

 

Top