BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

Karácsony

Iskolánkban évtizedek óta hagyomány, hogy az esztendő utolsó tanítási napján karácsonyi ünnepséget rendezünk a tornateremben. A tanulók és a munkatársak nagy igyekezettel díszítik fel a tantermeket, a tornatermet és a folyosókat. Szintén hagyomány az is, hogy az aulában és a tornateremben fenyőfát állítunk fel, amelyet azután a tanulók feldíszítenek, továbbá adventi koszorúkat helyezünk el, ezzel teremtve meg az ünnepi várakozás hangulatát.

A karácsonyi ünnepi műsorra meghívjuk a nyugállományba vonult kollegákat is, majd ezt követően baráti beszélgetésre, visszaemlékezésekre, a korábbi iskolai sikerek felelevenítésére kerül sor. A kulturális műsort az Egresi Béni Zeneiskola növendékeit, tanárait, sok-sok éve biztosítják számunkra, vendégjátékukkal megteremtik a karácsonyi hangulatot és a lelki feltöltődésünket az ünnepek előtt. A műsor további szereplői az iskolánk növendékei, akik idén dr. Juhász Zsuzsanna vezetésével készítettek hangulatos ünnepi műsort. A műsor részeként gyönyörű téli képeket vetítettek ki a vászonra.

Idén elfogadva meghívásunkat, vendégünk volt a terület önkormányzati képviselője, Katona Ferenc is, akivel szorosabb együttműködést kívánunk kiépíteni a munkáját segítő célkitűzések elérésében.

Az ünnepi műsor részeként megemlékezünk az évben elhunyt kollegákról is, eben az esztendőben Pásztor Pál és Súman Sándor volt kollegáktól búcsúztunk.

A pedagógusok egész évi munkáját a vezetőség egy apró figyelmességgel, egy-egy mappával köszönte meg. További figyelmesség jeleként az iskola minden dolgozója és a vendégek egy csomag diót kaptak, amely az iskola tantelepén termett. Idén a tantelepen sok fenyőfát, orgonabokrot és több gyümölcsfát is ültettünk, annak reményében, hogy amikorra ezek megnőnek, tanulóink akkor is lesznek, és az iskola jövője is biztosított.

Az ünnepséget követően az adománygyűjtést folytattuk az erdélyi pénzbüntetés ellen, amelyet a román hatóságok a magyar himnusz június 4-i elénekléséért szabtak ki.

Végezetül igazgató úr Kovásznai Kövér János, Karácsonyi óhaj című verse alábbi soraival kívánt mindenkinek szeretetben eltöltött Karácsonyi Ünnepeket, valamint Boldog Új esztendőt.

 

Ismét jön karácsony, – nap mint nap közeleg, – belopja melegét, – tárd ki a szívedet: Gondold el mit tehetsz, hogy mást is hevítsen a JÓ, mivel Téged megáldott az Isten…

 

2014.12.19.                                                                                       KI

 

 

Köszönöm, a megtisztelő figyelmet! Békés Karácsonyt.

  1. december 21.

Kocsis István

 

Top