BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

Faültetés

A sajóparti Tantelepünkön sok-sok évvel ezelőtt valakik – jó szándékú emberek – diófákat ültettek. Ennek is köszönhetően a karácsonyi diós bejglihez nem kell diót vásárolnunk. Idén olyan sok dió termett, hogy a süteménybe valón túl, egy kis zacskó diót mindenkinek ki tudtunk osztani ajándékként.

A jövőre gondolva, ebben az évben a tantelepen fásítási programba kezdtünk. Mintegy 15-20 fenyőfát ültettünk, amelyek között Erdélyből, a Hargitáról hozott csemeték is vannak.

Orgonafákat is ültettünk, abból a megfontolásból, hogy jó néhány év múlva, ha már az orgonabokrok megnőnek, legyen honnan virágokat szedni az iskola feldíszítéséhez a ballagási ünnep alkalmából.

A fásítási programot gyümölcsfa csemeték elültetésével kívánjuk folytatni. Egyelőre két cseresznyefát ültettünk, de a programot tovább szeretnénk folytatni alma, körte és szilvafák ültetésével, hogy a tanulóknak a gyakorlati foglalkozásuk alatt legyen friss gyümölcs, amit jó szívvel elfogyaszthatnak.

Aki fát ültet az a jövőre is gondol. A nagy múltú iskolánknak reményeink szerint jövője is lesz, hiszen az építőiparra mindig szükség volt, van és lesz.

 

Miskolc, 2014.12.20.                                                                        KI

Top