BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

Diákkonferencia

 A Porta Speciosa Egyesület szervezésében április 10-12 között Győrben a Hild József Építőipari Szakközépiskolában került megrendezésre a  már hagyományosnak számító és nagy létszámban megrendezett XXI. Nemzetközi Építész Diákkonferencia. Az elmúlt két évtizedben szinte valamennyi rendezvényen képviseltük iskolánkat a rangos találkozón. A hagyományoknak megfelelően idén is két pályaművel készültünk a konferenciára.

 

1.) Pályamű:

Történeti színházak

 

Pályázat készítői: Hollósi Attila       13a osztályos tanuló

Csizmadia Péter   13a osztályos tanuló

Felkészítő tanár: Csibáné Bakó Judit mérnök-tanár

 

2.) Pályamű:

„KINT IS – BENT IS” III.

KERÍTÉSEK – KERTKAPUK, RÁCSOK, KORLÁTOK

– műemléki értékű térelválasztók –

 

Pályázat készítői: Pócsik Andrea      11e osztályos tanuló

Pálkovács Gábor  14a osztályos tanuló

Klima Zsolt          14e osztályos tanuló

 

A pályaművet a Porta Speciosa Egyesület megosztott II. helyezésben részesítette!

Kísérő és felkészítő tanár: Nagy András mérnök-tanár

 

A konferencia programja rendkívül színes volt, az ünnepélyes megnyitóra Győr városának dísztermében került sor, majd este orgonakoncertet hallgathattunk a Bazilikában. Másnap Győr, Pannonhalma, Fertőd és környékén tekintettük meg az építészeti értékeket. A záró napon a résztvevő tanulók munkáiból történő kiállítás magnyitója után, a diákok helyismereti vetélkedőjére került sor, a tanárok pedig szakmai előadásokat és műhelybeszélgetéseket folytathattak. A záróünnepséggel egybekötött eredményhirdetésre a Megyei Művelődésügyi Központ nagytermében került sor. A résztvevő tanulóink bepillantást nyerhettek e nemzetközi diáktalálkozó hangulatába és kapcsolatokat építhettek a határon innen és határon túli építőipari iskolák tanulóival.

 

Útban a konferencia helyszínére megtekintettük Felcsúton a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiának helyet adó, Makovecz Imre tervezte csodálatos stadiont. A stadionban másfél órás idegenvezetés mellett ismerkedhetünk meg az épület minden egyes részével, az akadémia működésével és megtekintettük a Puskás Ferencről szóló állandó kiállítását. Kis létszámú csapatunknak lehetősége nyílt arra is, hogy megtekinthessük Puskás Ferenc 1954-es svájci labdarugó világbajnokságon szerzett eredeti ezüstérmét. A látogatás során találkozhattunk Miskolc városhoz erősen kötődő, jelenleg e Puskás Ferenc Akadémiának első osztályú labdarugó csapatának vezető edzőjével, Bencés Miklóssal is.

 

Vasárnap délután útban hazafelé megtekintettük Tatabánya felett több mint száz éve figyelő monumentális turulmadarat, melynek méretei minden diákunkat lenyűgözött.

 

Az idei konferencián a résztvevő tanulóinkon túl, a dunaszerdahelyi testvériskolánknál járt diákokkal is megtekintettük hazafelé a konferenciát, felkeltve az érdeklődésüket a következő Vácon megrendezett konferencia iránt.

Tekintsék meg képeinket.

 

Miskolc, 2015. május.05.                                                                  NA/KI

Top