BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

TITLE

DESCRIPTION

2017.02.18-án rendeztük meg IX. alkalommal a szolnoki Curie Alapítvány, dr. Török Istvánné megkeresésére a Curie Környezetvédelmi Verseny területi döntőjét. A versenyre beküldött három feladatsor megoldása alapján öt csapat jutott be a Kós által szervezett területi versenyre. A versenyen a 9-10 és a 11-12. osztályok külön-külön kerültek értékelésre. Két csapattal a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium három csapattal a Miskolci Szakképzési Centrum Kós Károly Építőipari Szakgimnáziuma csapatai vehetek részt a versenyen és mérhették össze tudásukat.

A résztvevő csapatokat Izsó Dénes tanár úr és Kocsis István igazgató úr köszöntötte a vetélkedő alkalmából. A megmérettetés elméleti kérdéssorral kezdődött, amelyre 90 perc idő állt rendelkezésre. A keresztrejtvényt, teszteket, fogalmakat, képi felismeréseket tartalmazó elméleti kérdéssor után a gyakorlati feladatok megoldása következett. A gyakorlati feladatok nagyon változatosak voltak, megfelelő kémiai és biológiai ismereteket igényeltek.

Azalatt, míg a csapatok az írásbeli munkák kijavítására vártak, a vendégtanulók megtekintették az iskolánk korszerű laboratóriumait, műhelyeit és oktató termeit.

A verseny végén csak előzetes eredményhirdetésre került sor, a megoldott feladatlapok kijavítását utólagos ellenőrzés céljából továbbítani kellett a Curie Alapítványnak. A döntőbe jutott csapatok végleges listáját a területi döntő után, három héten belül lesz olvasható a Curie Alapítvány honlapján. A versenyen résztvevő tanulók emléklapot és egyéb ajándékokat, könyveket vehettek át. A verseny tétjét növelte, hogy idén minden területi központból jut be csapat az országos döntőbe.

Kocsis István igazgató gratulált a helyezetteknek, megköszönve valamennyi résztvevő színvonalas felkészülését a versenyre és gratulált az országos döntőbe jutott csapatoknak. Megköszönte a verseny szervezését és lebonyolítását Izsó Dénes tanár úrnak.

Az eredmények az alábbiak szerint alakultak:

09 – 10 évfolyam: I. Fényi Gyula      Jezsuita Gimnázium 1. sz. csapata

  1. MSZC Kós K. Épip. Szakgimnázium 1. sz. csapata 10.C.o.

Sélley Ákos, Toboz Patrik, Nagy István Péter

III. Fényi Gyula      Jezsuita Gimnázium 2. sz. csapata

  1. MSZC Kós K. Épip. Szakgimnázium 2. sz. csapata 10.C.o.

Lengyel Alexandra, Kocsis Daniella, Hódi Dorottya

 

11 – 12 évfolyam: I. MSZC Kós K. Épip. Szakgimnázium 11.C.o. csapata

 

Gratulálunk a területi versenyen résztvevőknek és tekintsék meg a vetélkedőről készített digitális felvételeket.

Miskolc, 2017.02.21.

Kocsis I.- Izsó D.

Top