BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

Curie verseny

2015.02.14-én rendeztük meg VIII. alkalommal a szolnoki Curie Alapítvány, dr. Török Istvánné megkeresésére a Curie Környezetvédelmi Verseny területi döntőjét. A versenyre beküldött négy feladatsor megoldása alapján négy csapat jutott be a Kós által szervezett területi versenyre. A versenyen a 9-10 és a 11-12. osztályok külön-külön kerültek értékelésre. Két csapattal a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, és két csapattal a Miskolci Kós Károly Építőipari Szakközépiskola csapatai vehetek részt a versenyen és mérhették össze tudásukat.

A résztvevő csapatokat Izsó Dénes tanár úr és Kocsis István igazgató úr köszöntötte a vetélkedő alkalmából. A megmérettetés elméleti kérdéssorral kezdődött, amelyre 90 perc idő állt rendelkezésre. A keresztrejtvényt, teszteket, fogalmakat, képi felismeréseket tartalmazó elméleti kérdéssor után a gyakorlati feladatok megoldása következett. A gyakorlati feladatok nagyon változatosak voltak, megfelelő kémiai és biológiai ismereteket igényeltek.

Azalatt, míg a csapatok az írásbeli munkák kijavítására vártak, a vendégtanulók megtekintették az iskolánk korszerű laboratóriumait, műhelyeit és oktató termeit.

A verseny végén csak előzetes eredményhirdetésre került sor, a megoldott feladatlapok kijavítását utólagos ellenőrzés céljából továbbítani kellett a Curie Alapítványnak. A döntőbe jutott csapatok végleges listáját a területi döntő után, három héten belül lesz olvasható a Curie Alapítvány honlapján. A versenyen résztvevő tanulók emléklapot és egyéb ajándékokat, könyveket vehettek át. A verseny tétjét növelte, hogy idén minden területi központból jut be csapat az országos döntőbe.

Kocsis István igazgató gratulált a helyezetteknek, megköszönve valamennyi résztvevő szinvonalas felkészülését a versenyre és gratulált az országos döntőbe jutott csapatoknak. Megköszönte a verseny szervezését és lebonyolítását Izsó Dénes tanár úrnak.

Az eredmények az alábbiak szerint alakultak:

09 – 10 évfolyam:      1. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – Miskolc           45 pont

Bóka Zsombor, Imregh András, Pistai Titusz  9.o.

  1. Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium – Miskolc           44 pont

Mondok Dávid, Szabó Bence, Kuripla János  10.o.

11 – 12 évfolyam:      1. Miskolci Kós Károly Szakközépiskola – Miskolc    25 pont

Szerencsi Alexandra, Csató Enikő, Csüker Marianna 12.C.o.

  1. Miskolci Kós Károly Szakközépiskola – Miskolc 21 pont

Beke Szilvia, Sohajda Cintia, Szilágyi Ákos  12.C.o.

Gratulálunk a területi versenyen résztvevőknek és tekintsék meg a vetélkedőről készített digitális felvételeket.

Kocsis I.- Izsó D.

Top