BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

Búcsúzó diákok

A székelyudvarhelyi Bányai János Műszaki Szakközépiskola százharminc végzős diákja búcsúzott május 29-én, kedden délelőtt az alma matertől – a tanintézmény épülő sportcsarnoka zsúfolásig megtelt.

Mint arról már beszámoltunk, a székelyudvarhelyi tanintézmények vezetői múlt héten megbeszélést tartottak, mely után felhívták az érintettek figyelmét, hogy a ballagási ünnepségeken nem hangozhatnak el kampánybeszédek. Május 29-én, kedden délelőtt 10 órakor a Bányai János-iskola a városban elsőként búcsúztatta végzős diákjait. Miután a tanintézmény igazgatója, Szakács Paál István elmondta köszöntő beszédét, a város polgármestere szólalt fel. „Ennél méltóbb alkalmat nem is kaphattunk volna, hogy bemutassuk az udvarhelyieknek az iskola új sportcsarnokát” – mondta el a kitartó esőzés miatt az iskola sporttermében gyülekező ünneplő tömegnek Bunta Levente.

A városvezető a következőkben a székelyruhában sorakozó végzős diákokhoz szólt, útravalóul figyelmükbe ajánlotta: a nagybetűs életben a boldogság a legfontosabb. „Keserű pillanatnak tűnhet most a búcsúzás a hogyan tovább bizonytalanságában, viszont benne van az új lehetősége” – tette hozzá az elöljáró. Az ünnepségen résztvevő Demény Gábor, Hargita megyei tanácsos arra bíztatta a ballagó diákokat, hogy jelöljenek ki célokat életükben, majd ezek eléréséért harcoljanak becsületesen. Az esemény folytatásaként az iskola XI. osztályos diákjai dallal és szavalatokkal köszöntek el társaiktól. Oláh Tünde és Barabás István XII. osztályos tanulók a végzősök nevében búcsúztak iskolatársaiktól, tanáraiktól, majd a tanintézmény hat ballagó osztályának éltanulói vehették át a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség, illetve iskolájuk által felajánlott díjakat.

 

 

Top