BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

Ballagás 2015

Az elmúlt napokban, április 30-án elballagtak végzős diákjaink, elbúcsúzva iskolánktól, ahol négy éven át sajátíthatták el az érettségi vizsgák sikeres letételéhez szükséges tudnivalókat. Az iskolánk feldíszítése nagyon szépen sikerült, amit teremdíszítési versenyre kapott pályázati források segítettek. Ebben a tanévben még öt osztályt ballagtattunk, az osztálylétszámok azonban a későbbiekben évfolyamonként négyre, majd háromra mérséklődnek. Sajnos szeptembertől ismét csak három osztályunk indul, az erőfeszítések ellenére, iskolánkat is elérték a beiskolázási nehézségek.

A ballagási menet hagyományos szertartás szerint, a régi diáknóták felhangzására, a második emeleten indult. Innen járjuk végig a folyosókat az iskola zászlaja, a ballagó láda és az iskolai harang nyomát követve. A díszudvaron Kós Károly mellszobránál meghallgattuk névadónk szavait, majd az ünneplő sokaság mellett, a végzős osztályok elfoglalták helyeiket az udvaron.

Az ünnepi műsor dr. Kondrákné Hódi Laura tanárnő irányításával készült, az igazgatói búcsúztató mellett a tanulók szavalatait, énekszámait hallgathattuk meg. A műsor keretében sor került az iskolai zászló átadására, a ballagó ládára az osztályok jelvényeinek felhelyezésére és a ládába az osztálynévsorok elhelyezésére. Az elmúlt négy év alatt kiválóan teljesítők, a közösség érdekében tevékenykedők könyvjutalomban részesültek.

A végzős osztályok osztályfőnökei:

  1. A. építészet ágazati osztályban: Tóbiás Júlia
  2. B. gépész ágazati osztályban: Szalkó Tibor
  3. C. környezetvédelem-vízgazdálkodás ágazati osztályban: dr. Paripásné Ványai Katalin
  4. D. Informatika-térinformatika ágazati osztályban: Barnáné Szilágyi Judit
  5. E. építész ágazati osztályban: Törökné Kántor Anikó

Az elballagó diákjaink a sikeres érettségi vizsgát követően egyrészt főiskolán, egyetemen, továbbtanulhatnak, másrészt folytathatják tanulmányaikat az iskolánk technikusi évfolyamain.

Sikeres felkészülést és eredményes érettségi vizsgákat kívánunk nekik az elkövetkezendő hetekben.

Tekintsék meg a ballagásról készült felvételeket és az igazgatói beszédet.

 

2015.05.06.                                                    KI

 

Top