BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

Advent

Megtisztelő felkérést kapott iskolánk, a Kormányhivatal iskolánkban tartotta idén a szokásos adventi köszöntését. Évek óta hagyomány, hogy a Kormányhivatal képviselője Demeter Ervin kormánymegbízott karácsonyt megelőzően valamelyik közoktatási intézményben köszönti a város iskoláit, pedagógusait. Ebben az esztendőben ránk esett a választás. Dr. Juhász Zsuzsanna tanárnő diákjaival a karácsonyi műsorból mutatott be részleteket, ezzel teremtve meg az advent hangulatát.

Advent a keresztény kultúrkörben a karácsonyt, december 25-ét megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig tartó időszakot jelenti. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik és vízkeresztig, január hatodikáig tart. Advent eredete a 4. századig nyúlik vissza, VII. Gergely pápa pápai rendeletében, négyben határozta meg az adventi vasárnapok számát.

Az advent szó jelentése „eljövetel”, a latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit jelent: „az Úr eljövetele”. A karácsonyt megelőző várakozás, az eljövetelben éri el a jutalmát.

Az ünnepi műsort követően Demeter Ervin kormánymegbízott köszöntötte az egybegyűlteket, jelképesen átadta az iskolánknak hozott ajándékkönyveket és mindenkinek áldott békés ünnepeket kívánt.

2014.12.05.     KI

Top