BÁNYAI JÁNOS - KÓS KÁROLY TESTVÉRISKOLÁK
  KAPCSOLAT ·   REGISZTRÁCIÓ ·   BELÉPÉS

TITLE

DESCRIPTION

Az ünnepségre 2017. május 6-án szombaton 10 órától került sor. A ballagási ünnepségünkre ezúttal is meghívtuk a testvériskoláink – Nyírbátor, Dunaszerdahely, Losonc, Székelyudvarhely és Nagyvárad – küldöttségeit is.

Megkülönböztetett szeretettel köszöntöttük a meghívottakat és a ballagó negyedikes tanítványokat.

A ballagási ünnepségünk kezdetén a diákok meghatottan, virágcsokrokkal karukban, ballagó tarisznyával vállaikon, a régi diák nótákat énekelve vonultak végig iskolánk feldíszített folyosóin, osztálytermein és az udvarunkon.

Feldíszítettük az iskolánkat, útravalónak szánt gondolatokat írtunk a táblákra, virágot, könyvet, tarisznyát készítettünk, ünneplőbe öltöztettük az iskolát.  Az iskolában töltött éveket nem lehet kitörölni, valamilyen nyomot hagy mindenkiben, így bennünk tanárokban is. Nem fogunk, nem is akarunk elfelejteni Benneteket. Az itt eltöltött évek összekötnek bennünket. Annyi minden jó és olykor rossz is történt az elmúlt évek alatt. Jó felidézni az első napokat, heteket, amikor ismerkedtetek egymással, az iskolával, próbára tettétek tanáraitok türelmét, megértését, szigorát. Aztán egyre magabiztosabban kezdtetek mozogni az iskolában, kiérdemeltétek az első komolyabb dicséreteket és jó osztályzatokat, mígnem, mára az iskola főszereplőivé váltatok, és ballagásotok alkalmával mindannyian ünneplőbe öltöztünk.

A ballagás olyan ünnep, amelyben egyszerre van jelen az emlékezés és a búcsú, az útra hívás és az új iránti kíváncsiság; magában a vonulásban a véges végtelenség, és a majdani megérkezés reménye.

Kívánunk nektek sikeres érettségi vizsgákat, ezt követően eredményes továbbtanulást, vagy sikeres elhelyezkedést a munka világába.

A ballagási ünnepséget követően baráti beszélgetésen értékeltük s testvériskolai kapcsolatokat.

2017.05.06.                                                                       KI

Top